Omsorg för barn i förskola och grundskola - Vårdnadshavare med samhällsviktiga yrken

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Arbetar du i samhällsviktig verksamhet och har barn i förskola eller grundskola (F-6) med behov av plats vid eventuell stängning av förskola och grundskola?

För att vara förberedd om förskolor, grundskolor och fritidshem hamnar i ett kritiskt läge vill  Vilhelmina kommun veta om du som har barn inom förskola eller grundskola arbetar inom en samhällsviktig verksamhet och har behov av plats för ditt barn vid eventuell stängning av förskola och skola.

Du ska fylla i e-tjänsten, om du:

  • arbetar i samhällsviktig verksamhet
    OCH
  • har barn i kommunal förskola eller grundskola (F-6) i Vilhelmina
    OCH
  • ditt barn behöver plats i förskola eller fritidshem då det inte finns någon närstående eller annan person som kan ta hand om ditt barn vid eventuell stängning av förskola och grundskola.

Är du sammanboende med barnets andra vårdnadshavare och denna inte har en samhällsviktig tjänst ska du inte fylla i e-tjänsten!

Du ska göra en anmälan per barn. Om ni är två vårdnadshavare som bor tillsammans och båda har samhällsviktig funktion gör ni endast en anmälan. Om ni bor isär och har delad vårdnad fyller ni båda i e-tjänsten för samma barn om ni båda har samhällsviktiga funktioner.

Det är viktigt att du som har ett samhällsviktigt yrke och är i behov av plats på förskola eller fritidshem svarar på enkäten snarast möjligt. 

Observera att ditt svar inte är en garanti för att ditt barn ska få plats. E-tjänsten är en inventering för att verksamheten ska kunna hantera personalbrist och eventuella beslut om stängning av förskolor och grundskolor.

Om du är familjehemsförälder eller saknar mobilt bank-ID eller e-legitimation så ber vi dig anmäla behov av barnomsorg till förskolans kansli.

Vad räknas som samhällsviktig verksamhet?

Här är en länk till en lista som MSB tagit fram för att identifiera vad som är samhällsviktigt:

https://www.msb.se/contentassets/f58722b3995c4ac2b9e8578a28b1ad33/200706-stod-i-att-identifiera-samhallsviktig-verksamhet-covid-19.pdf 

Frågor om e-tjänsten

Vilhelmina kommun, växeln
vaxeln@vilhelmina.se
0940-140 00

Personuppgiftsansvarig

Vilhelmina kommun, Utbildningsnämnden
gdpr@vilhelmina.se

Följande behövs för e-tjänsten

  • Mobilt BankID eller e-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa