Ansöka om försörjningsstöd - ekonomiskt bistånd

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

I den här tjänsten kan du ansöka om ekonomiskt bistånd, så kallat försörjningsstöd. 

Förbered dig innan du öppnar e-tjänsten genom att ta fram information om dina inkomster och utgifter. Om du är gift, sambo eller har en registrerad partner ska du även fylla i vad den andra personen har för inkomster och utgifter. 

Du kan spara ansökan om du inte vill fylla i alla frågor på en gång. Då kan du fortsätta vid ett annat tillfälle. I funktionen Mina sidor kan du se dina inskickade ärenden och skicka in eventuella kompletteringar men tänk på att ärenden som skickas in till oss är synliga på "Mina sidor" bara under viss tid. När ärendet flyttats över till vårt ärendesystem så tas det bort ur e-tjänsteprogrammet och slutar visas på ”Mina sidor”.

Även sparade ärenden som du inte skickat in kan komma att tas bort. Ta för vana att själv spara undan det du vill ha kvar. 

Vem kan använda e-tjänsten?

Du behöver vara folkbokförd i Vilhelmina kommun och ha e-legitimation, till exempel Mobilt BankID, för att ansöka i e-tjänsten. Om du inte har e-legitimation, eller har skyddad identitet, kan du skicka in en ansökan på en pappersblankett istället. Kontakta i så fall socialkontoret för tillgång till blankett. 

Vill du veta om du har rätt till försörjningsstöd eller inte?

Socialstyrelsens webbplats (länk) kan du göra en provberäkning för att se om du kan ha rätt till försörjningsstöd eller inte. 

Frågor om e-tjänsten

Vilhelmina kommun, växeln
vaxeln@vilhelmina.se
0940-14000

Personuppgiftsansvarig

Vilhelmina kommun, Socialnämnden
gdpr@vilhelmina.se

Följande behövs för e-tjänsten

  • Du har e-legitimation, till exempel BankID
  • Du är folkbokförd i Vilhelmina kommun
  • Förberedda underlag enligt länk i beskrivningen

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa