Ansöka om tillfälligt serveringstillstånd för servering i slutet sällskap

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Om du vill servera alkohol i slutet sällskap under ett enstaka tillfälle ska du ansöka om tillfälligt serveringstillstånd från kommunen. 

Ett tillfälligt serveringstillståndet innebär att du får servera spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker mot någon form av betalning för ett slutet sällskap. 

Vad innebär slutet sällskap?
Med slutet sällskap menas en begränsad krets av personer som är kända i förväg. 
Lokalen får inte vara öppen för nya gäster under tillställningen. Om personkretsen inte är begränsad anses det som servering till allmänheten.

Tänk på att det är skillnad på tillfälligt tillstånd för att servera alkohol vid ett enstaka tillfälle och på ett stadigvarande tillstånd. (Eventuellt länk till ansökan om stadigvarande tillstånd).

Avgift och handläggning
Kommunen behöver din ansökan senast 1 månad innan tillställningen ska äga rum. Kommunen börjar handlägga ditt ärende när du betalt avgiften för tillståndet. Du får inte tillbaka avgiften om din ansökan får avslag.

En avgift tas ut för ansökan enligt beslutad taxa. Avgiftens storlek hittar du här : https://www.vilhelmina.se/kommun-och-politik/taxor-och-avgifter/ 

Information om serveringstillstånd och tillsyn 

Din ansökan skickas på remiss
Kommunen kan skicka vidare din ansökan till Polisen, Kronofogden och Skattemyndigheten som får tycka till om lämpligheten. Även räddningstjänsten ska uttala sig om lokalen och brandsäkerhet.​

Mina sidor

Du kan följa ditt ärende och kommunicera med handläggaren via Mina sidor. Läs mer om hur Mina sidor fungerar i vår handbok för användare. Handboken innehåller information från Skellefteå men funktionerna fungerar på samma vis i deras e-tjänsteplattform som i vår. 

Handbok för användare

Spara ärende

Du har möjlighet att spara ditt ärende och återuppta det vid senare tillfälle. Logga in på Mina sidor för att återuppta ett sparat ärende. 

Hämta dina företagsuppgifter

I e-tjänsten kan du välja att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem.

Läs mer på Bolagsverkets webbplats: Så här hämtas dina företagsuppgifter.
Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.

Frågor om e-tjänsten

Vilhelmina kommun, växeln
vaxeln@vilhelmina.se
0940-140 00

Personuppgiftsansvarig

Vilhelmina kommun, Miljö- och byggnadsnämnden
gdpr@vilhelmina.se

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa