Orosanmälan - misstanke om att ett barn eller vuxen far illa

LÄS MER

Du kan göra en orosanmälan för ett barn, en ungdom eller vuxen som du är orolig för. Du behöver inte ha bevis. Det räcker att du misstänker någon form av missförhållande.

Är det akut?

Socialtjänsten hanterar alla orosanmälningar skyndsamt.
Ring 112 om det gäller en akut pågående situation där det är fara för liv. Skicka gärna in en orosanmälan efter samtalet.

Du kan anmäla i tjänsten eller som privatperson

Du kan skicka in en orosanmälan som privatperson eller i din yrkesroll. Som privatperson kan du välja att vara anonym när du gör en orosanmälan. I e-tjänsten finns en fråga där du markerar att du vill vara anonym. Genom den funktionen sparas inga spår efter dig när du använder e-tjänsten. Men om du väljer att vara anonym så  blir det svårare för socialtjänsten att utreda ärendet. 

Om du uppger kontaktuppgifter kommer socialtjänsten att kunna kontakta dig men tänk på att även den som är berörd av orosanmälan kommer att kunna se det. 

Vissa yrkeskategorier har anmälningsskyldighet. Om du gör anmälan i tjänsten ska du berätta vem du är och var du jobbar.

Om du är osäker på allvaret i situationen kan du ringa till socialtjänsten och prata med en socialsekreterare. Ring via kommunens växel, 0940-14000. Skicka gärna in en digital orosanmälan innan du ringer.

I e-tjänsten är endast frågor med * obligatoriska. Besvara de valfria frågorna i den mån du kan.

 
 

Frågor om e-tjänsten

Vilhelmina kommun, växeln
vaxeln@vilhelmina.se
0940-14000

Personuppgiftsansvarig

Vilhelmina kommun, Socialnämnden
gdpr@vilhelmina.se

Följande behövs för e-tjänsten

  • Gör du anmälan som privatperson, kolla så att du inte är inloggad

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa